Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hasselpähkinäsemifreddo

5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h 0 min

Semifreddo, italiaksi ”puolikylmä”, on jäätelön ja jäädykkeen yhdistelmä. Sen pehmeä rakenne syntyy erilaisten vaahtojen risteytyksestä. Tässä hasselpähkinäsemifreddossa pähkinäinen krokanttimuru sekä marengin- ja keksinpalaset antavat ihanaa puruvastusta. Vastustamattoman hyvää!

23.11.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
Pähkinäkrokantti
3/4 dl
hasselpähkinöitä
3/4 dl
pistaaseja (kuorittuja)
2 dl
sokeria
Semifreddoseos
3
munaa
1 1/2 dl
ruokosokeria
3 dl
kuohukermaa
2 rkl
mantelilikööriä (Amaretto)
2 tl
appelsiininkuoriraastetta (luomuappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna)
1/2 tl
kanelia
10
marenkia (2dl marenkeja murennettuina)
15
keksiä (2 dl keksejä murennettuna, esim. LU Bastogne -kanelikeksit)

Voit valmistaa hasselpähkinäsemifreddon jo hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan:

Valmista ensin krokantti. Rouhi kokonaiset hasselpähkinät ja pistaasit karkeaksi. Levitä ne leivinpaperin päälle työlaudalle.

Sulata sokeri hitaasti ja juurikaan sekoittamatta pinnoitetulla paistinpannulla, kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Varo polttamasta sokeria. 

Kaada sula sokeri nopeasti pähkinöiden ja pistaasien päälle leivinpaperille. Anna jäähtyä ja kovettua.

Rouhi krokantti terävällä veitsellä karkeaksi muruksi. Säästä kolmasosa krokantista valmiin semifreddon koristeluun.

Erottele valkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahto. Mausta se liköörillä, appelsiininkuorella ja kanelilla.

Lisää rouhittu krokanttiseos, marenki- ja keksimurut.

Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti lastalla nostellen.

Annostele semifreddo silikonivuokaan tai muovikelmulla vuorattuun metallivuokaan. Peitä muovikelmulla tai alumiinifoliolla. Nosta pakastimeen 5–6 tunniksi.

Ota semifreddo puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin.

Kumoa semifreddo tarjoiluvadille. Koristele krokantilla ja marenkimuruilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt